Болница Вита с номинация за National Medical Awards 2018

Болница Вита с номинация за National Medical Awards 2018
08 Май 2018 г.
Със своята 25-годишна дейност болница „Вита”  е предложена за Медицинските Оскари. "Вита" е първата частна многопрофилна болница в София, която започва лечебната си дейност като диагностично-консултативен център преди повече от 25 години. Наскоро болница Вита, която е 100% българска болница, откри нова ултрамодерна база в район Лозенец и вече има 2 адреса - познатата вече Вита База 1 на ул. Драговица № 9 и новата Вита База 2 на ул. Филип Кутев № 10.
Във Вита База 2 пациентите получават пълен пакет услуги за съвременно лечение при доказани лекари от 30 специалности. През отделенията по хирургия, урология и ортопедия всеки ден минават над 100 човека. Отделението по анестезиология и интензивно лечение разполага с най-актуалната patient-safety апаратура с цел осигуряване комфорта на пациентите по време на оперативни интервенции. BIS™ монитор дава възможност за следене дълбочината на хипнозата и не се допуска будност по време на обща анестезия. Организацията на работа на самия лекарски екип предполага пълната заетост на седемте операционни зали, които са оборудвани с най-висок клас медицинска апаратура. В Отделението по оперативна гинекология се извършват всички видове гинекологични операции по вагинален и абдоминален път в пълен обем, ендоскопска диагностика и безкръвни операции (миниинвазивна хирургия) и се прилагат модерни методи за лечение на заболявания с онкологична насоченост. Наскоро болницата откри и Отделение по пластична, реконструктивна и естетична хирургия, в което пластичните хирурзи ваят тела и лица на пациенти чрез липосукция, лифтинг, уголемяване на бюста с гръдни импланти, ринопластика, абдоминопластика, лечение на гинекомастия и др.
Болница Вита освен планов прием, извършва и неотложна помощ. Пациенти се хоспитализират както по клинични пътеки, така и при директно плащане. 24-часовото лекарско присъствие гарантира спокойствието на настанени или нуждаещи се българи и чуждестранни граждани. В болница Вита редовно гостуват международно признати лекари-специалисти, които обменят опит.
Луксозно изпълнените болнични стаи с тераси и Вип студиа с мека мебел са допълнително условие за спокойния престой на лекуваните. Вита разполага със 194 болнични ергономични, подвижни легла. Пациентите са в непрестанна връзка с лекарския екип, благодарение на иновативна система за мониторинг, а "въздушна поща" улеснява и ускорява предаването на информацията между отделенията и лабораториите.
В болницата всеки месец се раждат над 100 бебета, като сериозен принос има и Вита Ин Витро Център. В специализираното звено за асистирана репродукция се извършват всички ин витро процедури. В Отделението по неонатология има възможност за обгрижване на новородени след 30-та гестационна седмица, благодарение на най-актуална апаратура и осъществяваното 24-часово медицинско наблюдение.
Болница Вита има няколко лаборатории, както и Рентгеново отделение и достъпът до резултати е по електронен път.
Новата сградата на болница Вита е проектирана от Архитектурно студио "Артекс иженеринг" с ръководител арх. Радослав Борисов и е изградена от строителната фирма "Инос 1" с ръководител инж. Асен Добрев. Интериорът е дело на архитектурно студио "Бурова архитекти". Луксозната сграда е 9000 кв.м. и е разположена на 7 етажа. Разполага с платен паркинг с 90 места. Инвестицията е на стойност над 20 млн. лева.
В МБАЛ Вита предстои официално откриване на нови отделения: Отделение по гастроентерология, Отделение по неврохирургия с насоченост ендоскопска гръбначна хирургия, Отделение по вътрешни болести, Отделение по физиотерапия и рехабилитация и Диализен център.
Вита Хоспис
Център по метаболитна
и бариатрична хирургия
Център за борба с болката
}

РОДЕНИ БЕБЕТА В БОЛНИЦА ВИТА

6300
Ортопедично отделение
Херния Център
Простата Център
Ин Витро Център
СТМ Вита Инженеринг
Партньори