Съобщение
15.01.2014

Лекари от МБАЛ „Вита” посетиха свои колеги в Цюрих във връзка с бъдещо сътрудничество между болница „Вита” и Център по хирургия „Baermed”

Миналата седмица д-р Тихомир Савчев (гинеколог и Управител на МБАЛ „Вита”) и д-р Росен Тушев (завеждащ Отделението по хирургия в МБАЛ „Вита”) проведоха работна среща със свои колеги от болница Hirslanden в Цюрих. Целта на работната среща бе запознаване със съвременните оперативни методи, които се прилагат в швейцарската болница.

 

По време на срещата също така бяха обсъдени и детайлите около бъдещото сътрудничество между болница „Вита” и Центъра за коремна и бариатрична хирургия „Baermed”, която е част от структурата на болница Hirslanden.

 

Проф. Ханс Улрих Баер (основател на Центъра и специалист по висцерална хирургия) и д-р Пламен Стайков (управляващ партньор и специалист по висцерална хирургия) ще съдействат на хирургичното отделение във „Вита” за успешното въвеждане на някои нови оперативни практики. По този начин болница „Вита” ще може да предложи на своите пациенти възможно най-съвременно лечение на редица социални заболявания, за които лечението към момента е много трудно достъпно, а в някои случаи и невъзможно в рамките на нашата страна.