17.05.2017

Безплатни прегледи за коремни хернии при специалист-хирург

Многопрофилна болница за активно лечение и Диагностично-консултативен център "Вита" започват кампания за превенция и лечение на херния. Хернията е разпространено заболяване, което се появява, когато коремната стена има слаби зони. В началото заболяването започва с болки в областта на херниалния отвор, появяващи се при физическа работа или продължително ходене. Външна проява на хернията е подутина, която постепенно се увеличава. Тя се вижда и опипва добре в право положение и при напъване, а в легнало положение се прибира в корема и изчезва. Хернията може да се появи и при мъже, и при жени, във всяка възраст, като може да бъде открита както при новородено, така и при много възрастен човек. Най-често срещаните хернии са тези на коремната стена и в частност слабинните. Веднъж възникнал, отворът в коремната стена не може да заздравее спонтанно или да бъде лекуван консервативно с лекарства.
Специалистите във „Вита” са посветили повече от 17 години в диагностиката и лечението на заболяването, наречено „херния”. Във „Вита Херния Център” се прилагат приоритетно най-иновативните хирургични техники при лечението на всички видове хернии на предната коремна стена. Съвременното лечение е с лапароскопска операция, която гарантира бързи и ефективни резултати.
Прегледите ще се провеждат от специалист-хирург през май, юни, юли и август по следния график:
понеделник – 10:00-11:00 ч.
сряда – 14:00-15:00 ч.
петък – 10:00-11:00 ч.
Кампанията е насочена САМО към превенция и лечение на херния. Безплатно няма да бъдат консултирани пациенти с други хирургични проблеми.
Задължително записване на час на тел: 02 960 49 50, 02 960 49 52 или 02 943 43 98. Кампанията се провежда в ДКЦ „Вита“, София, ул. Драговица №9.

Свързани материали:
Научете повече за д-р Росен Тушев, специалист-хирург
Научете повече за д-р Диана Милева, специалист-хирург