Обща информация

Ортопедията и травматологията третират заболявания и травми на опорно-двигателния апарат. Към заболяванията спадат вродените малформации на крайниците, аномалиите на развитието, възпалителните, дегенеративните състояния /артрозна болест /, тумори и др. Травмите на опорно-двигателния апарат /счупване, изкълчване и навяхване/ варират от изключително тежки до такива без последици за живота на пациента или функцията на крайника.

ДКЦ "Вита" разполага с кабинет по ортопедия и травматология.

Отделението по ортопедия и травматология в МБАЛ "Вита" предлага комплексно лечение при:

  •         Спортни травми и увреждания
  •         Инфекции на опорно-двигателния апарат
  •         Фрактури
  •         Костни деформитети
  •         Ставни увреди (хрущялни дефекти, артроза и др.).

Освен консервативните методи за лечение и традиционните оперативни техники, в Ортопедичното отделение на болница „Вита” се практикува приоритетно артроскопска (безкръвна) хирургия. Този тип безкръвна хирургия е изключително ефективна както за диагностика, така и за лечение на ставните проблеми.

През последните няколко години фокусът в ортопедията се насочва към запазването на собствените стави, колкото е възможно по-дълго (вместо ендопротезиране). За тази цел се използват различни методи (хондропластика, остеотомии, хиалуронова киселина и др.).

Болница „Вита” предлага и компютърно-асистирана хирургия, както и специализирана хирургия на ръката при: Щракащ пръст; Де Кервен; Тендовагинити; Дюпюитренова контрактура; Карпален канал; Кубитален канал; Епикондилити; Състояния/усложнения след фрактури на горен крайник; Увреждане на нерви и сухожилия - по спешност и за вторично възстановяване; Артроза на палеца; Ганглиони и кисти; Изтръпване на ръката; Вродени малформации на горните крайници при деца от раждането; Акушерска парализа.

Запази час за кабинет
Ортопедия и травматология
Запази час във ВИТА база 1 или по телефон - (02) 960 49 50 Запази час във ВИТА база 2 или по телефон - (02) 45 22 000

Специалисти

Заболявания

Цени

Предоставяме ти информация за цените на услугите, предлагани в Диагностично-консултативен център на болница ВИТА. Вярваме в прозрачността и яснотата при определяне на цените, за да можете да направите информиран избор относно твоето здравно обслужване. Виж всички цени в ДКЦ ВИТА

Price list image

Контакти