Обща информация

Сред най-динамично развиващите се отделения в болница „Вита” е Отделението по Урология и андрология. Екипът предлага възможност за пълна диагностика и комплексно лечение на най-често срещаните урологични проблеми: камъни в бъбреците и пикочните пътища, увеличена простата, мъжки проблеми и онкоурология.„Вита” предлага възможности за съвременно безкръвно лечение на камъните в бъбреците и пикочните пътища чрез Екстракорпорална литотрипсия и Лазерно разбиване на камъни.

Камъни в бъбреците и пикочните пътища
Причините за образуването на камъни в бъбреците и пикочните пътища са комплексни. Данни от проучвания сочат, че около 7-8% от населението на страната страда от бъбречно-каменна болест. Болница „Вита” разполага с екип от опитни специалисти и съвременна апаратура, даващи възможност за изключително прецизна диагностика:

  • 3 бр. съвременни ехографа с възможност за 3D визуализация
  • Контрастни изследвания с рентген
  • Ядрено-магнитен резонанс 

Проблеми с простатата
Проблемите с простатата и затрудненото уриниране засягат голям процент от мъжете над 50-годишна възраст. Ето защо след определена възраст за всички господа е важно да посещават ежегодно уролог. Редовната профилактика дава възможност за ранна диагностика на дадено заболяване и е предпоставка за неговото минимално инвазивно и същевременно максимално ефективно лечение.

Диагностика

  • Разговор и уточняване на вида и тежестта на симптомите
  • Ехография
  • Урофлоуметрия – за обективно и прецизно изясняване на степента на затрудненото уриниране
  • Изследване на туморен маркер (PSA)
  • Ректално туширане

Въпреки възможностите за медикаментозно лечение, в някои случаи пациентите не се повлияват от него и се налага да се пристъпи към оперативно лечение. Болница „Вита” предлага всички съвременни методи за безкръвно лечение на простатните проблеми.

Лечение на мъжки проблеми
Андрологията е част от урологичната специалност, която се занимава основно с проблемите на мъжката полова система. Урологичното отделение на болница „Вита” разполага с екип от опитни специалисти и съвременна апаратура, даващи възможност за пълна диагностика и лечение на заболявания, като фимоза, хидроцеле, варикоцеле, тумори на тестисите, проблеми с ерекцията. Екипът на Отделението е в тясна колаборация с екипа на „Вита Инвитро център” за разрешаване на проблемите, свързани с мъжкия фертилитет.

Онкоурология
Онкоурологията е подспециалност на урологията, която се занимава с туморни и ракови заболявания на простатата, пикочния мехур, бъбреците и мъжката полова система. За съжаление в повечето случаи е наложително онкологичните заболявания да бъдат лекувани хирургично. Болница „Вита” разполага с екип от опитни специалисти и съвременна лапароскопска техника (Olympus и Karl Storz) за безкръвно опериране на тумори на пикочния мехур и лечение на други урологични проблеми.
 

д-р Емил Атанасов и д-р Симеон Андреев Детска урология Болница ВИТА
Запази час за кабинет
Урология
Запази час във ВИТА база 1 или по телефон - (02) 960 49 50 Запази час във ВИТА база 2 или по телефон - (02) 45 22 000

Актуално

Виж всички

Специалисти

Заболявания

Цени

Предоставяме ти информация за цените на услугите, предлагани в Диагностично-консултативен център на болница ВИТА. Вярваме в прозрачността и яснотата при определяне на цените, за да можете да направите информиран избор относно твоето здравно обслужване. Виж всички цени в ДКЦ ВИТА

Price list image

Контакти