Обща информация

Ранната диагностика на туморите на гръдната жлеза е основната цел на мамологичното изследване. Консултацията включва подробна анамнеза /субективните усещания на пациентката/, клиничен преглед /бимануална палпация и инспекция на двете гръдни жлези/ и обстоен преглед на паренхима на жлезата със съвременен ехографски скенер /ехография/.
"Вита" препоръчва периодичните профилактични прегледи на гръдната жлеза да се извършват всяка година.

Какво е мамография?

Мамографията е уникален рентгенологичен метод за изследване на млечните жлези в различни равнини и проекции, използващ максимално ниски дози рентгенови лъчи. Мамографията е най-добрият профилактичен метод в наши дни за ранна диагностика на рака на млечната жлеза, който може да разкрие промени в гърдата до 2 години, преди пациентът или лекарят да подозират за тях.

Каква е разликата между ехография и мамография?

Ехографията или ултразвуковото изследване е нерентгенов метод за изследване на млечните жлези. Този метод не може да замени изцяло мамографията, но се използва като допълнително изследване за оценка и разрешаване на диагностичн ипроблеми, свързани с формации, видими на мамографията. Особено подходящ е при млади жени и при жени с по-плътна структура.

Запази час за кабинет
Мамология
Запази час във ВИТА база 1 или по телефон - (02) 960 49 50 Запази час във ВИТА база 2 или по телефон - (02) 45 22 000

Специалисти

Заболявания

Цени

Предоставяме ти информация за цените на услугите, предлагани в Диагностично-консултативен център на болница ВИТА. Вярваме в прозрачността и яснотата при определяне на цените, за да можете да направите информиран избор относно твоето здравно обслужване. Виж всички цени в ДКЦ ВИТА

Price list image

Контакти