09.01.2019

Доцент д-р Дида Казакова – офталмолог, вече преглежда в База 1 и в База 2 на ДКЦ ВИТА

На разположение на пациентите ни за преглед и консултация вече едоцент д-р Дида Казакова – един от водещите офталмолози в страната. Може да се прегледате при нея и да решите своите проблеми с очите  във ВИТА База 1 всяка събота и във ВИТА База 2 всеки петък сутрин.

Предварителното записване на часове на телефоните на ВИТА или чрез superdoc.bg е задължително поради големия брой желаещи за консултация и лечение.

Доцент д-р Дида Казакова е завършила Медицинска академия, София, както и Клинична ординатура по очни заболявания в Институт "Хелмхолц" Москва.

        Специализирала е в областта на глаукомата в Тел Авив, Лондон, Лозана, Кьолн, Базел, Лайпциг. През 1999 г. печели стипендия на Европейското дружество по глаукома. С тази стипендия в Германия тя защитава докторска дисертация под ръководството на проф. Гюнтер Криглщайн. От 2009 г. работи в Университетска болница "Лозенец" и е лектор в Медицинския факултет към СУ „Св. Климент Охридски“.

Д-р Казакова казва в свое интервю:  Доброто зрение в по-зряла възраст е изключително важно за осигуряване на пълноценен живот. За съжаление, обаче, цели 3% от населението на света страдат от глаукома. Това е безсимптомно заболяване, при което решаващ фактор е ранното диагностициране. 67 мииона. души в света имат глаукома, като около 7 милиона са вече слепи. Освен традиционните лекарствени методи за лечение на глаукома, има и нови техники, които са алтернативни на стандартната операция. Дори са разработени иновативни техники и при лечение на деца. Освен основните хирургически техники все повече навлизат и новите импланти, миниинвазивните техники, както и лазерната хирургия.


         Доцент Д. Казакова е каненa редовно като гост-лектор на световни конгреси по офталмология.

         Удостоена е с награда на Европейското дружество по Офталмология за преподаватели през 2015 г.

         Тя е автор на раздел в Американското издание Nova Science Publishers “Focus on Glaucoma Research”.


 

 
Лабораторни резултати Специалисти Заболявания Отстъпки Често задавани въпроси Локации Лаборатории

Абонамент за бюлетин

Запишете се за нашия бюлетин, за да получавате полезна здравна информация, новини и възможности за отстъпка от услугите ни!