Съобщение
21.02.2018

Болница ВИТА с официално откриване на БАЗА 2

С инвестицията от 20 млн. лева ВИТА предоставя най-модерно оборудване и комфорт за над 600 пациента на ден
 
Днес българската Многопрофилна болница за активно лечение ВИТА официално откри своята нова сграда. ВИТА База 2 се намира на ул. Филип Кутев №10, район Лозенец. На стилна церемония в просторното фоайе на новата болница управителят на лечебното заведение д-р Тихомир Савчев поздрави гостите и екипа.

Д-р Савчев направи кратка ретроспекция на развитието на ВИТА: "През 1992 г. започнахме с три кабинета и огромен ентусиазъм. Разширихме се веднъж, после построихме своя сграда на ул. Драговица №9, а днес ви посрещаме в три пъти по-големия ни дом - ВИТА База 2. През далечната 2004 г. в родилната зала на ул. Драговица №9 се роди първото бебе на ВИТА. Новата ни база позволява да даваме живот на над 150 бебета месечно. Неонатологичното отделение на ВИТА е с много високо ниво на компетентност и можем да посрещаме нуждите на новородени след 30-та гестационна седмица. С новата база открихме нови работни места и екипът ни достигна 300 човека. Днес в ДКЦ ВИТА се предлагат консултации в повече от 20 медицински специалности, работят лични лекари и водещи специалисти от чужбина. База 2 на ВИТА се гордее със 7 операционни зали, предлага 194 ергономични болнични легла, индивидуални родилни зали, хотелски лукс и най-модерно оборудване. За мен е гордост, че наравно с нови лекарски екипи до мен са и лекари, с които започнахме преди повече от 20 години. Благодаря на всички, че заставате зад каузата на ВИТА за качествено българско здравеопазване!", разказа д-р Савчев.

Управителят на болницата, заедно със съпругата му д-р Анна Савчева, символично прерязаха лентата. По българска традиция новата сграда бе осветена от отец, който пожела здраве и берекет. 

Снимки от ОФИЦИАЛНОТО ОТКРИВАНЕ може да разгледате във фб страницата ни - VITA.page
ВИДЕО от ОФИЦИАЛНОТО ОТКРИВАНЕ
тук

За сградата на ВИТА База 2:
Сградата е проектирана от Архитектурно студио "Артекс иженеринг" с ръководител арх. Радослав Борисов и е изградена от строителната фирма "Инос 1" с ръководител инж. Асен Добрев. Интериорът е дело на архитектурно студио "Бурова архитекти". Луксозната сграда е 9000 кв.м. и е разположена на 7 етажа.  Разполага с платен паркинг с 90 места. Инвестицията е на стойност над 20 млн. лева.

За ВИТА:
"Вита” е първото частно лечебно заведение в гр. София. Започва своята медицинска дейност през 1992 г. с три кабинета и малка лаборатория. През последните повече от 25 години ВИТА разширява дейността си и към момента има 2 бази в София: ВИТА База 1 е на ул. Драговица №9, а ВИТА База 2 - на ул. Филип Кутев №10.
Разпределение на етажите във ВИТА База 2:
0 ет. ЛАБОРАТОРЕН БЛОК/ НЕОТЛОЖНО ЗВЕНО (предстои откриване)
1 ет. ДКЦ „ВИТА“/ РЕНТГЕНОВО ОТДЕЛЕНИЕ/ ИН ВИТРО ЦЕНТЪР
2 ет. РОДИЛНО ОТДЕЛЕНИЕ/ НЕОНАТОЛОГИЯ
3 ет. ОПЕРАЦИОНЕН БЛОК/АНЕСТЕЗИОЛОГИЯ И ИНТЕНЗИВНО ЛЕЧЕНИЕ
4 ет. ХИРУРГИЯ/ ГАСТРОЕНТЕРОЛОГИЯ/ УРОЛОГИЯ И АНДРОЛОГИЯ
5 ет. ОРТОПЕДИЯ И ТРАВМАТОЛОГИЯ/ НЕВРОХИРУРГИЯ/ ГИНЕКОЛОГИЯ/
6 ет. ПЛАСТИЧНА И РЕКОНСТРУКТИВНА ХИРУРГИЯ/ АДМИНИСТРАЦИЯ
7 ет. ТЕРАСА/ БИСТРО ПАНОРАМА (предстои откриване)