04.10.2005

Многопрофилна болница ВИТА празнува първия си рожден ден!

„Вита” – първата в София частна многопрофилна болница, навърши една година. От откриването до момента в нея са извършени над 250 операции в областта на урологията, ортопедията, гинекологията, уши-нос-гърло и коремната хирургия.


От април 2005 г. в болница “Вита” се правят и безкръвни /лапароскопски/ операции под ръководството на д-р Ивайло Цветков, който има над 850 подобни операции и е специализирал във водещи европейски клиники. Този съвременен метод беше въведен, тъй като възстановяването на пациентите след неговото използване е значително по-бързо и те имат възможността да се върнат към нормалната си активност почти веднага след отстраняване на проблемите.


В структурата на многопрофилна болница „Вита” започна да функционира „Вита Херния Център”, ръководен от д-р Веселин Люцканов, в който вече са извършени множество конвенционални и лапароскопски операции на различни видове хернии.


За своя първи рожден ден болница „Вита” може да се поздрави и с 43 бебета /19 момичета и 24 момчета/, родени в нея под ръководството на опитния екип от акушеро-гинеколози – д-р Хаджиев, д-р Илиева, д-р Кълвачева, д-р Райчева.


От месец февруари 2005 година Болница “Вита” сключи договор с НАЦИОНАЛНАТА ЗДРАВНООСИГУРИТЕЛНА КАСА ЗА ДОБОЛНИЧНА И БОЛНИЧНА МЕДИЦИНСКА ПОМОЩ ПО 25 КЛИНИЧНИ ПЪТЕКИ В ОБЛАСТТА НА ХИРУРГИЯТА, УРОЛОГИЯТА, УШИ-НОС-ГЪРЛО, ХИРУРГИЯТА, ОРТОПЕДИЯТА И ТРАВМАТОЛОГИЯТА, ГИНЕКОЛОГИЯТА.


Отвори врати и Училището за бъдещи родители „Вита”, в което акцент в обучението е цикълът от занимания за формиране на практически умения за отглеждане на новородените.


За да предложи на своите пациенти най-съвременно и най-адекватно лечение, болница „Вита” непрекъснато обновява  своята апаратура с такава от най-ново поколение. Диагностичните кабинети, ренгенологичният сектор, клиничната и микробиологична лаборатории, болничните отделения са оборудвани с медицинска техника, позволяваща прецизна диагностика на заболяванията.


Дългогодишна традиция е „Вита” да дарява своя принос в превенцията на социално значимите заболявания, като сърдечно-съдовите, мозъчно-съдовите, онкологичните и др.


По случай своя първи рожден ден и по повод  месеца за борба с рака на гърдата, болницата обявява в дните 13, 17, 20, 24, 27 октомври 2005 г. безплатни профилактични прегледи и консултации по график.
За записване и допълнителна информация тел. /02/ 8465376