Новини
05.10.2006

МНОГОПРОФИЛНА БОЛНИЦА „ВИТА” ЗАПОЧВА ИЗГРАЖДАНЕТО НА ДОПЪЛНИТЕЛЕН КОРПУС

„Вита” – първата в София частна многопрофилна болница, която е открита на 06 октомври 2004 година, отбелязва своя 2-ри рожден ден със старта на изграждането на допълнителен корпус. В него ще бъдат разположени център за лазерна терапия на кожни заболявания, нова /трета/ операционна зала за ортопедична хирургия и втора родилна зала.

 С апаратура за извършване на ядрено-магнитен резонанс и компютърна томография ще бъде оборудван секторът за образна диагностика на „Вита”.

Новост в дейността на „Вита” е извършването на артроскопски операции под ръководството на д-р Чанков и д-р Хайвазов. Използването на нетравматичния метод за хирургично лечение осигурява значително по-бързо възстановяване и връщане към нормална активност.

От откриването до момента в многопрофилна болница „Вита” са извършени над 1 200 операции в областта на урологията, ортопедията, гинекологията, уши-нос-гърло, коремната, пластичната и естетичната хирургия.

Семейството на „Вита” може да се похвали с постоянен ръст на своите членове – 182 са бебетата, дошли на бял свят под ръководството на опитните акушер-гинеколози д-р Хаджиев, д-р Илиева, д-р Кълвачева. За една година броят на ражданията се е увеличил с повече от 75%.

В структурата на многопрофилна болница „Вита” успешно функционират “Женска консултация”, „Училище за бъдещи родители „Вита” и „Вита Херния център”, ръководен от д-р Веселин Люцканов, в който са извършени множество операции на различни видове хернии.

От месец февруари 2005 година болница “Вита” работи с Националната Здравноосигурителна каса за доболнична и болнична медицинска помощ. Към момента  клиничните пътеки са вече 36 и са в областта на хирургията, урологията, ортопедията и травматологията, гинекологията.

Дългогодишна традиция е „Вита” да дарява своя принос в превенцията на социално значимите заболявания, като сърдечно-съдовите, мозъчно-съдовите, онкологичните и др.

По случай своята втора годишнина и по повод  месеца за борба с рака на гърдата болницата обявява 50% отстъпка от пълния пакет за комплексно изследване на млечната жлеза, който включва:

- клиничен преглед

- ехография

- мамография

Промоцията е за периода 16 октомври – 31 октомври 2006 г.