Съобщение
04.02.2016

Модерен лазер лекува пациенти с камъни в бъбреците и пикочните пътища в Болница „Вита”

Урологичното отделение на болница “Вита” в София е първото у нас, което вече разполага с последно поколение холмиум лазер за разбиване на камъни в бъбреците и пикочните пътища Sphinx jr. на немската фирма LISA Laser.
 
С помощта на този най-съвременен уред за безкръвно третиране на камъни в бъбреците е възможнопо-прецизно и ефективно да разбиваме и най-твърдите образувания.

Освен за лазерна литотрипсия, новият уред може да се използва и за Перкутанната нефролитотомия (PCNL), операции на тумори на пикочния мехур и лечение на други урологични заболявания. Предимството на Sphinx jr. лазера пред останалите неспециализирани лазери за разбиване на камъни е, че проникването и работата в уретера са много по-прецизни, което максимално запазва тъканите от увреждане.

През последните години безкръвните лазерни операции се наложиха като “златен стандарт” в урологията, тъй като предлагат много по-щадящо лечение на пациентите, с по-кратък болничен престой и много по-бързо възстановяване в сравнение с някогашните отворени операции. Благодарение на съвременните технологии и непрестанното им усъвършенстване, модерните болници у нас вече могат да предлагат качествено лечение на своите пациенти на световно ниво.

От няколко години болница “Вита” разполага и с друг мощен и много прецизен лазер за операции на простатата – Cyber TM Thulium 150 лазер. С помощта на новия лазер за разбиване на камъни екипът на Отделението по Урология в болницата вече може да предложи на своите пациенти пълна диагностика и комплексно лечение на най-често срещаните урологични проблеми.