Новини
09.05.2022

Във ВИТА База 2 вече може да ваксинирате дететo си срещу COVID-19!

Всички родителите, които имат желание да ваксинират детето си, имат възможност да го направят във ВИТА База 2 всяка сряда от 13 до 14 часа.

Ваксината е на Pfizer/BioNTech и е педиатрична, предназначена за деца на възраст от 5 до 11 години. Тя е с променен състав на съдържанието на антиген, като съдържа 3 пъти по-малко микрограма от активното вещество. Изследванията, които бяха направени от Европейската агенция по лекарствата показаха, че при трикратно по-малко съдържание, ваксината дава същия ефект, както тази за възрастни.

Родителите може да си запазят час предварително на телефоните на Регистратура или да се запишат през платформата superdoc.bg, къдете следва да изберете BioNTech/ Pfizer за деца.
Запази час онлайн

Родителят заедно с детето посещава ваксинационния пункт в ДКЦ ВИТА, извършва се преглед от педиатър, ваксината се прилага и се вписва в регистъра за ваксинация. Впоследствие на детето може да бъде издаден цифров COVID сертификат. Не се изисква разрешение и от двамата родители.

Данните от клиничните изпитвания показват 91% ефикасност на ваксината за деца, а по отношение на безопасността, данните са сравними с останалите възрастови групи.

Ако желаете да получавате интересна и полезна информация, абонирайте се за нашия имейл бюлетин!
АБОНАМЕНТ ЗА БЮЛЕТИН

Може да Ви интересува също:
*НОВО! В МБАЛ ВИТА вече има Сектор „Детска урология“ към Отделението за Урология и Андрология
*„Родилното отделение на ВИТА е като част от семейството за всеки от нашия колектив“ – интервю с д-р Анна Чорбова – акушер-гинеколог
*Защо е важно да се спазват границите на личната неприкосновеност на детето, коя е разликата между редно и нередно в общуването и как да я определим правилно – интервю с Деница Анастасова – психолог в болница ВИТА
*Хранене по време на бременност - специфики, обосновка, някои правила
*СЛУЧАИТЕ НА ДИАБЕТ ПО ВРЕМЕ НА ПАНДЕМИЯТА от Covid - 19 СЕ УВЕЛИЧАВАТ – интервю с д-р Мая Христозова – ендокринолог в МБАЛ ВИТА