Информация

Завършва медицина през 2009 г. в Тракийски Университет Стара Загора.

През 2010 г. става член на Асоциацията по Медицина в Испания с право на практикуване в страната. За периода 22.12.2011г. - 31.05.2013 работи като лекар без специалност в Испания.

През 2013г. печели конкурс и започва обучение като лекар специализант по Акушерство и Гинекология в МБАЛ Токуда Болница София с научен ръководител д-р Илия Карагьозов.

През периода юли 2017г. до януари 2018г. след приключване на специализацията работи като лекар ординатор в Отделение по Обща и Онкологична Гинекология, Тазова Хирургия и Акушерство в МБАЛ Аджибадем Сити Клиник Болница Токуда София.

През декември 2017 г. придобива специалност по Акушерство и Гинекология.

От февруари 2018г. е част от екипа на д-р Илия Карагьозов в МБАЛ Вита Болница като лекар специалист в отделение по Оперативна Гинекология.

Професионалните интереси на д-р Оручева са в областта на доброкачествени и злокачествени заболявания в гинекологията, профилактика и деструктивно лечение на преканцерозите на маточната шийка, минимално инвазивната хирургия в гинекологията.

• Обучителен курс по ултразвук в Акушерството и Гинекологията с международно участие
• Office Hysteroscopy 2016 г. Faculty: prof. Sergio Haimovich, MD,PhD
• Курс по оперативна хистероскопия Плевен( УМБАЛ Св. Марина- Плевен)
• Kурс по техники за поставяне на интимни филари Dr. Denize Gulcan, Paris France – Belgium 2018 г. Курс по Лазерна и естетична гинекология Dr. Cesar Arroyo, Spain, 2019 г.
• Принципи на колпоскопската диагностика и деструктивно лечение на гениталните преканцерози при жената Д-р Илия Карагьозов дм
• Лапароскопска гинекологична хирургия I и II- ро ниво ( УМБАЛ Св. Марина- Плевен)

Д-р Силвия Оручева е член на Български лекарски съюз (БЛС); Българско Дружество по Акушерство и Гинекология (БДАГ); Българска Асоциация по Онкогинекология (БАОГ); Българска Асоциация по Минимално Инвазивна Гинекологична Хирургия (БАМИГХ).

Участник в научни статии, публикации и участия в конгреси, съвместно с д-р Илия Крагьозов.

Кабинет в ДКЦ

Отделение в МБАЛ