Информация

Д-р Вероника Кръстанова е част от екипа на ДКЦ Вита София.

Работила в Аджибадем Сити Клиник МБАЛ Токуда София. Практикувала е в ДКЦ 26 София и в кабинета на Асоциация по семейно планиране и репродуктивно здраве. От 2021 г. е председател на борда на Българска асоциация по семейно планиране и сексуално здраве.

Д-р Кръстанова е акушер-гинеколог в София с над 20 години опит. Извършва прегледи, профилактика и съвременно лечение на акушеро-гинекологични заболявания, всички видове изследвания и процедури (ехография и доплер, колпоскопия, хистероскопия, лапароскопия, хистероскопия и др.), естетична гинекология (възстановяване след раждане, сексуална дисфункция). Д-р Кръстанова е с дългогодишен опит при проследяването на високорискова бременност, оперативно и нормално акушерство. Участва в програма "Промяна на наратива" ("Changing narrative") под ръководството на Пол Броуди и Мъри Нъсел.

Образование:

Завършва Медицински университет София през 1999 г. Своята специалност Акушерство и гинекология придобива през 2006 г. след специализация в СБАЛАГ "Майчин дом" София. През 2018 г. завършва аспирантура по Козметична гинекология към Американската естетична асоциация в Дубай. Завършила е квалификационен курс по колпоскопия под ръководството на проф. Алберт Сингер, специализиран курс по диагностична и оперативна лапароскопия към клиниката на проф. д-р Г. Горчев и курс по диагностична и оперативна хистероскопия.

Квалификации:

Ехографска и доплерова диагностика в акушерство и гинекологията, Колпоскопия и деструктивно лечение при предракови състояния на шийката на матката, Лапароскопия, Хистероскопия;
2016 г. - Курс по оперативно акушерство и гестационна хипертония в Маастрихт;

Член на Българско дружество по акушерство и гинекология, Български лекарски съюз, Българска асоциация по мини инвазивна гинекология, Европейско дружество по гинекологична ендоскопия, Европейска асоциация по перинатална медицина, Европейско дружество по естетична гинекология.

Кабинет в ДКЦ