Информация

Тази техника е разработена в средата на 70-те години на 20-ти век от френския хирург Др. Илюз Липосукцията се базира на факта, че броят на мастните клетки в организма не се променя с промяната на теглото, а самата клетка наедрява. Така като изсмучем определен брой клетки от дадена зона, те не се възстановяват числено с времето, а се запазва броят, който сме постигнали след изсмукването, и по този начин се запазва новата форма на тялото. Тук трябва да отбележим, че не могат да бъдат изсмукани всички мастни клетки от определена зона, защото има слой от мастна тъкан т. нар. полезна мастна тъкан, който трябва да бъде запазен, както и че не може (и не трябва) да се изсмуче повече от 2-3 литра мастна тъкан на сеанс, защото има опасност от настъпване на електролитен дисбаланс в организма.

Поради тези причини се налагат следните 2 извода:

• Липосукциата не е интервенция, която има за цел намаляване теглото на пациента, а по-скоро неговото оформяне и скулпториране!

• В някои случаи, когато се налага изсмукване на по-големи количества мазнини или когато се касае за по-възрастни пациенти, се налагат повече от 1 сеанс за постигане на крайния резултат. Освен това трябва да се знае, че:

- Крайният резултат идва след 2-3 до 4 месеца след интервенцията. 

- Наложително е носенето на специални стегнати, компресивни облекла минимум 1 месец след операцията - денонощно! 

- Липосукцията не е метод за отслабване, след който може да се яде всичко и в огромни количества, защото дори ако при извънмерно хранене, на третираните места не се напълнее, се напълнява в останалите зони, което довежда до чувството, че мастната тъкан се е преместила от едното място на друго – нещо, което е абсолютно невъзможно. 

- В дните, последвали интервенцията, може да има синини и подувания на третираните места, като синините изчезват до няколко дни, а подуванията до няколко седмици. 

- Болката след операцията е слаба и напомня болка при натъртване - копира се само с обикновени болкоуспокояващи таблетки.

За  записване на час за консултация: 02/960 49 69

 

Кабинет в ДКЦ