Информация

Какво представлява мезо лифтингът с конци?

Мезо лифтингът с конци е нов метод в естетичната медицина за стягане и повдигане на отпуснатата кожа чрез стерилни резорбируеми мезо конци. Тези конци се приемат добре от кожата и не предизвикват дискомфорт. Поставени по този начин в кожата, конците индуцират образуването на млад колаген по хода си, което води в крайна сметка до поддържане на добър контур на лицето и коригиране на бръчките. Пълната абсорбция на конците настъпва след 6-8 месеца и при последователно повтаряне на процедурата, за 2-3 пъти ефектът на новообразувалата се мрежа от колаген се наблюдава в продължение на 18-24 месеца.

В какви случаи е подходящо извършването на процедурата?

Стягането на кожата чрез мезо конци дава изключително добър естетически резултат в зоната на лицето и шията, както и тялото. Методът е много добро решение при увисване на кожата на бузите, челото и шията. Чрез този вид лифтинг ние можем да повдигнем брадичката, да изгладим назолабиалните бръчки, както и бръчките около ушите. Процедурата намира своето приложение и за стягане кожата на врата и около бюста, както и в областта на ръцете, корема, седалището и краката.

В кои случаи не се препоръчва извършването на мезо лифтинг с конци?

Не препоръчваме извършването на процедурата при наличие на определени състояния, като: автоимунни заболявания, тежки соматични заболявания, психични и неврологични разстройства, хемофилия, злокачествени новообразувания, кожни възпаления, наличие на импланти в третираната зона, склонност към образуване на келоиди и хипертрофични белези, треска, бременност и кърмене.

Болезнена ли е процедурата?

Процедурата е безболезнена и се понася много добре от пациентите. Иглите, които използваме, са много тънки и не травмират тъканите. Постигаме ефект на повдигане, без разрези и без да остават белези.

Какви са предимствата на мезо лифтинга с конци пред класическите подмладяващи методи?


Мезо конците са съставени от натурални продукти – 100% съвместими с тъканите и саморазграждащи се в организма с времето. Ето защо и рискът от нежелани реакции като хематом или алергия е сведен до минимум. Процедурата е нетравматична, като използваме локално обезболяване. Същевременно конците изглаждат дори по-дълбоки бръчки и хлътнатини, с които филърите и ботоксът не винаги могат да се справят.

Може ли мезо лифтингът с конци да се комбинира с други процедури?

Да, може, но всичко зависи от състоянието на кожата на конкретния пациент и съответно ефекта, който търсим. При по-млада и стегната кожа, например, използваме по-малък брой конци, за да поддържаме ефекта. При наличие на по-дълбоки бръчки можем да стартираме с по-голям брой мезо конци и след това да поддържаме ефекта посредством филъри.

Запишете час при д-р Теодора Ибрахим на тел: 02 960 49 52

Кабинет в ДКЦ