Информация

Известно е, че възрастовите промени в кожата и в подкожната мастна тъкан, добавено към факторите загуба на тегло, пушене и др. водят до появата на бръчки и отпускане на лицето. В козметичната медицина са създадени иновативни методи за поддържане на млада и свежа кожа. Сред тях е тъй нареченият thread meso lifting или мезотерапия с конци.

Thread meso lifting е мезотерапия, която се извършва с резорбируеми конци, които се внедряват и интегрират в дермалния матрикс през тънки атравматични игли. Тези конци се приемат добре от кожата и не предизвикват дискомфорт. Поставени по този начин в кожата, конците индуцират образуването на млад колаген по хода си, което води в крайна сметка до поддържане на добър контур на лицето и корегиране на бръчките, включително и на назолабиалните. Пълната абсорбция на конците настъпва след 6-8 месеца и при последователно повтаряне на процедурата, за 2-3 пъти ефектът на новообразувалата се мрежа от колаген се наблюдава в продължение на 18-24 месеца.

Методът “Thread meso lifting” е много подходящ в борбата със стареенето, отпускането на кожата и при премахването на дълбоките и повърхностни бръчки.

Предимства на този метод:
1. Малко травматичен метод без инцизия (разрез), като входните травми от иглите бързо оздравяват без белези.
2. Пациентът не се нуждае от ифилтративна анестезия.
3. Подходящ е за всякаква възраст. Дава добри резултати и при много отпусната кожа с дълбоки бръчки.
4. Реакцията на кожата спрямо тази техника е незначителна, без да бъде травмирана микроциркулацията.
5. Използваните конци са 100% биосъвместими с тъканите.

Препоръки:
1. Да се избягват силните мимически движения или натоварването на третираното място като масаж, лазер и др. до 7 дни след процедурата.
2. Да се избягва подлагането на третираното място на висока температура до 5 дни след процедурата.
3. Да не се прилагат козметични средства до 12 часа след процедурата.

Кабинет в ДКЦ