Информация

Д-р Ибрахим, в какво се състои мезотерапията?

Мезотерапията представлява инжектиране на коктейл от определени продукти (растителни екстракти, витамини и др.) в кожата през много тънка игла, което осигурява по-доброто им усвояване - около 400 пъти по-добре в сравнение с обичайното повърхностно прилагане на същите продукти под формата на кремове или серуми. Инжектираните при мезотерапията активни съставки най-често биват фармацевтични хомеопатични лекарства, растителни екстракти, витамини и други съставки.

За колко време се извършва процедурата и има ли странични ефекти?

Процедурата отнема около 10-15 минути, като при по-чувствителните пациенти може да се приложи локална анестезия. След инжектиране могат да останат малки следи от мястото на инжектирането, които изчезват до няколко часа. Обичайно процедурата се приема много добре от всички пациенти. Тя е безопасна и без сериозни странични ефекти. Като страничен ефект може да се наблюдава единствено хематом, зачервяване, оток и алергична реакция, които ако въобще се появят, отзвучават до няколко дни.

За какво може да помогне мезотерапията?

Редица кожни проблеми и заболявания могат да бъдат излекувани успешно чрез мезотерапия. Методът е изключително ефективен за заличаване на бръчки (засилва кръвообръщението в кожата и стимулира производството на колаген), както и в борбата с акнето, хиперпигментациите (ексфолира и избелва кожата при повишена пигментация като мелазма, лунички и хиперпигментация в следствие от възпаление), косопада (възстановява растежа на косъма) и целулита (подобрява микроциркулацията и редуцира отока).

Как може мезотерапията да ни помогне, ако имаме хиперпигменатция?

Техниката на мезотерапията се използва за прилагане на избелващи агенти като глутатион, витамин C и коджикова киселина директно в мезодермата. Мезотерапията въздейства на две нива. На нивото на меланоцитите, като намалява производството на меланин, и на повърхностните слоеве на кожата чрез нежна ексфолиация, която води до обновяване на кожата и премахване на повърхностните клетки, заредени с пигменти. След няколко приложения тенът на кожата се омекотява, но е нужно повече време за впечатляващи резултати. Ефектът от мезотерапията е комплексен - прилагайки една процедура, ние получаваме много други желани ефекти: намалява се появата на тъмни петна, кожата се подмладява и става по-мека и бляскава, свободните радикали биват неутрализирани.

Какви резултати можем да очакваме и кога?

Методът осигурява много по-силен и добър ефект при лечение на различни състояния на кожата в сравнение със стандартните козметични процедури. За разлика от по-инвазивните процедури, при него няма период на възстановяване след процедурата. Ефектът на мезотерапията се наблюдава по-ясно, когато се натрупат няколко последователни процедури (поне 4), но броят на процедурите в крайна сметка зависи от третираната зона и резултата, който желаем да постигнем.

Има ли случаи, в които процедурата не е препоръчителна?

Процедурата е противопоказна за пациенти с определен вид алергии, хематологични заболявания, както и по време на бременност.

Запишете час при д-р Теодора Ибрахим във Вита на тел: 02 960 49 52, 02 960 49 69, 0895 677 715

Кабинет в ДКЦ