Информация

Мезотерапията е инжективна техника, чието предназначение е да гарантира усвояването на всеки приложен продукт или козметика до постигането на желания резултат. Мезотерапията се състои в създаването на микро тунели в кожата ръчно или чрез използването на различни инструменти като мезо ролер, мезо молив или пистолет. Микро тунелите позволяват на приложения серум да проникне по-дълбоко в кожата, около 400 пъти по-добре в сравнение с обичайното му прилагане. Мезотерапията като метод на лечение е особено ефективен, поради факта, че разтворът може да се инжектира дълбоко в кожата (мезодермата), докато кремовете не могат да проникнат толкова дълбоко. Инжектираните при мезотерапията активни съставки най-често биват фармацевтични хомеопатични лекарства, растителни екстракти, витамини и други съставки.

Редица кожни проблеми и заболявания могат да бъдат излекувани успешно чрез мезотерапия.
1)   Хиперпигментация – повишена пигментация като мелазма, лунички и хиперпигментация в следствие от възпаление.
Техниката на мезотерапията се използва за прилагане на избелващи агенти като глутатион, витамин C и коджикова киселина директно в мезодермата. Значително подобрение може да се наблюдава само след четири процедури.
Мезотерапията въздейства на две нива. На нивото на меланоцитите - като намалява производството на меланин; и на повърхностните слоеве на кожата чрез нежна ексфолиация, която води до обновяване на кожата и премахване на повърхностните клетки, заредени с пигменти. След няколко приложения тенът на кожата се омекотява, но е нужно повече време за впечатляващи резултати.

В този случай предимствата на мезотерапията са следните:
 
  • Намалява появата на тъмни петна
  • Подмладява кожата
  • Прави кожата по-бляскава
  • Неутрализира свободните радикали (при пушачите), които също водят до хиперпигментация
  • Прави кожата по-мека
Ефектът е комплексен: прилагайки една процедура, ние получаваме много други желани ефекти.

2)   Борба със стареенето
В този случай мезотерапията засилва кръвообръщението в кожата и стимулира производството на колаген, като също така и неутрализира свободните радикали в кожата. След процедурата кожата сияе, а резултатите са видими още на следващия ден. Активният разтвор, използван в тази терапия, съдържа: хиалуронова киселина, неорганични соли, аминокиселини и витамини.

След 3-4 процедури резултатите са впечатляващи - повърхността на кожата става по-гъвкава, по-стегната, по-блестяща и малките бръчки се изглаждат.
Подмладяването на лицето с мезотерапия е идеална техника за всеки, който иска да обнови уморения вид на лицето си с помощта на бърза, нехирургична процедура.
Кожата може да почервенее малко, но това ще отмине в рамките на няколко часа.
Ефектът е на лице след 3-5 процедури, но в някои случаи резултати могат да се наблюдават още след първата процедура.  

3)   Косопад
Мезотерапията е много ефективна техника за лечение на косопад и може да се използва за възстановяване растежа на косъма. Инфузията включва различни растежни фактори като стволови клетки, билки и витамини. Резултатите могат да се видят след няколко седмици на лечение (около 4-5 процедури). Лечението може да бъде прекратено в момента, в който започне растежът на нова коса.
Лечението на косата чрез мезотерапия може да помогне за възстановяване на изтъняла коса и стимулиране растежа на нова такава. Лечението е подходящо и безопасно както за мъже, така и за жени. Мезотерапията може да бъде ефективна опция да възстановите косата си без трансплантация. Косопадът може да се лекува чрез мезотерапия и да се постигнат невероятни резултати.
Препоръчително е да се започне с 1-2 процедури на седмица в продължение на 2 месеца, като след това се прави по 1 процедура месечно за поддръжка. Резултатите са на лице, докато поддържащите процедури се извършват регулярно.

4)   Борба с целулита
Мезотерапията е една от най-популярните нехирургични процедури за премахване на целулита. Съставките, които се използват, са предимно растителни. Те подобряват микроциркулацията и редуцират отока.
Необходими са 12 процедури на всеки 7-15 дни в зависимост от стадия на развитие на целулита. 

5)  Белези от акне
Белезите, причинени от акне, могат да се третират, като се приложат материали като хиалуронова киселина в засегнатите райони. Тази техника не е толкова скъпа, колкото филърите, и могат да се постигнат резултати само след четири процедури.
Хубавото при мезотерапията е, че няма период на възстановяване след процедурата. Можете да се върнете на работа веднага и всички странични ефекти, като парене или оток, ще изчезнат до няколко часа.   

Кабинет в ДКЦ