Информация

По какво се различават оперативният фейс лифтинг и Thread Lifting-a?
Оперативният фейс лифтинг се прави под обща анестезия и представлява опъване на кожата и бръчките по лицето, съпроводено с опъване на мускулите на лицето. Разрезите минават по кожните гънки около ушите и в косата, което ги прави практически невидими. Ефектът от оперативния фейс лифтинг продължава между 7 и 10 години.

Thread Lifting-ът е иновативен лифтинг чрез поставяне на специални резорбируеми конци. Те имат конуси или кукички, които опъват кожата на лицето и по този начин получаваме лифтинг ефект. Процедурата се извършва с местна упойка, неболезнена и лека е, не оставя белези, а рискът от синини и отоци е минимален. По никакъв начин не засяга обичайните ежедневни активности. Конците се разграждат за около половин до една година. На тяхно място се формира собствена съединителна тъкан, която поддържа ефекта за до две години и половина. Трябва да се прави разлика между Thread Lifting-а и обикновените мезо конци, които само стимулират колагенообразуването, без да опъват кожата на лицето.

Какви са плюсовете и минусите на двете процедури?
При оперативния фейс лифтинг пациентът е под пълна упойка, процедурата трае 2-3 часа, налага се една нощ болничен престой, както и носене на специална превръзка в продължение на няколко дни след операцията. При Thread Lifting-а конците се слагат за 15-20 минути под местна упойка и пациентът си тръгва веднага, без сериозни видими белези от процедурата.

Що се отнася до ефекта, обаче, при оперативния фейс лифтинг той е много по-добър, по-комплексен и по-дълготраен. От друга страна, Thread Lifting-ът е предпочитан метод от клиенти, които се страхуват от операция или пък просто искат по-бързи и безболезнени резултати, макар и с по-краткотрайно действие.

В кои случаи препоръчвате Thread Lifting?
Thread Lifting-ът е препоръчителен в случаите, когато търсеният ефект би могъл да бъде постигнат с по-малко травма за тъканите на лицето и няма нужда от по-дълбока интервенция. В зависимост от търсения резултат, индивидуалните желания и специфики на клиента, поставяме подкожно определен брой конци под определен ъгъл. Процедурата ни позволява да скулптурираме лицето по много елегантен начин изключително успешно, особено при по-младите дами, при които отпускането на кожата едва започва.

Как да изберем конкретна процедура?
С оглед голямата популярност на лифтинга с конци през последната една година, все по-често идват пациенти, които желаят да се подложат на Thread Lifting. Бих посъветвал всички дами задължително и на първо място да се консултират със специалист. Каквото и да пише във форумите, каквото и да ви съветват приятелките ви, всеки човек е различен и уникален. Това, че дадена процедура е била ефективна за един, съвсем не означава, че ще има същия ефект при друг. Всичко е строго индивидуално и изборът на конкретна процедура зависи от множество фактори – възраст на клиента, състояние на кожата, търсен ефект и разбира се - опит на специалиста. Тук е моментът да призова всички да не избързват с избора на специалист. Много е важно да направите информиран избор, да се уверите, че отивате при човек с опит в извършването на определен тип процедури, за да се чувствате спокойни и да не съжалявате от резултатите след това.

Отделение в МБАЛ

Кабинет в ДКЦ