Информация

Тулиум лазер за операция на простататаС развитието на технологиите в медицина се увеличиха и възможностите за ефективно лечение на увеличената простата чрез съвременни безкръвни и лазерни техники. Лазерната операция е най-съвременният и щадящ метод, който през последните години се превърна в стандарт в лечението на доброкачествена простатна хиперплазия.

 

Началникът на Oтделението по Урология и водещ уролог в Болница „Вита” Д-р Василев има богат опит в лазерните операции на простатата и е преминал обучение в Университетската Болница в Хелзинки (Финландия) за миниинвазивно и лазерно лечение на простатата и курс по лазерна хирургия на простата в Мадрид (Испания).

 

Стремежът на екипа на Болница “Вита” (София) е да предлагаме на своите пациенти най-новото от съвременната урология. Отделението по Урология е оборудвано с последно поколение лазер за лечение на простатата - Cyber TM Thulium 150 Watt лазер на Quanta System (т.нар. „червен лазер”), с който могат да се извършват пълния набор от лазерни хирургични техники за лечение на простатата: лазерна вапоризация, лазерна вапо-резекция и лазерна енуклеация.

 

Cyber TM Thulium 150 Watt лазерът на Quanta System е най-прецизният от съвременните лазери за лечение на простатните заболявания. За разлика от останалите познати лазерни технологии с подобно приложение, дължината на вълната при него се абсорбира по-ефективно от водата и хемоглобина, на което е богата простатата. Лазерната енергия е с много прецизно проникване в дълбочина на тъканите – 1.9 мм. Двете качества на Cyber TM Thulium 150 Watt лазера, които превъзхождат всички лазери до този момент, са високата мощност и контролираното проникване в тъканите. Това дава възможност на хирурга за бързо и ефективно премахване на нежеланата простатна тъкан, като същевременно се запазва контрол върху посоката на лазерната енергия. Освен това се намалява до незначителна степен вероятността от усложнения.


Предимства на операцията с тулиум лазер:

  • Безкръвно
  • Ефективно
  • Минимален болничен престой (1-2 дни)
  • Минимален период на катетеризация (1-2 дни)
  • Запазване на сексуалната функция
  • Подходящ за пациенти с по-големи простати
  • Подходящ за възрастни пациенти с придружаващи заболявания


 

Отделение в МБАЛ

Кабинет в ДКЦ