Новини
11.05.2022

В болница ВИТА започна да работи Кабинет по УРОДИНАМИКА

В МБАЛ ВИТА База 2 на улица „Филип Кутев“ 10  започна да функционира напълно обзаведен с най-съвременна апаратура Кабинет по Уродинамика, със специално пригодено помещение за деца. В него ще се извършват пълната гама уродинамични изследвания – урофлоуметрия, цистотонометрия, сфинктерометрия и видеоуродинамика, биофийдбек при деца и възрастни.

С този апарат се извършва високоспециализирано и технологично урологично изследване на функциите на пикочния мехур, уретрата и сфинктерния апарат. При обичайните образни изследвания - ехография, рентген и скенер, с които само се оглеждат тези органи, то с уродинамичната система нагледно и подробно в реално време се проследява работата на пикочния мехур. Наблюдава се как и колко се пълни, как се свива  мускулната му стена и други изключително важни за диагностиката на заболяването подробности.

Уродинамичният апарат във ВИТА е от последен технологичен клас и е незаменим за специалистите при уточняване на състояния като:
* спина бифида;
* неврогенен пикочен мехур;
* задни уретрални клапи;
* вроден мегауретер;
* стриктура на уретрата;
* склероза на шийката на пикочния мехур;
* слабост на тазовото дъно;
* инконтиненция на урината при деца;
* инконтиненция на урината при жени след раждане;
* инконтиненция на урината при мъже след оперативно лечение на простатата.

Уродинамиката е безопасно и безболезнено изследване, което се извършва в амбулаторни условия, като не се изисква специална предварителна подготовка на пациентите, както и болничен престой.

Повече за кабинета - вижте в това видео:Задължително обаче е записването чрез телефоните на Регистратура или през superdoc.bg.
Очакваме Ви!