Лечение на камъни в бъбреците и пикочните пътища
Причините за образуването на камъни в бъбреците и пикочните пътища са комплексни. Данни от проучвания сочат, че около 10-15% от населението на страната страда от бъбречно-каменна болест. Урологичното отделение на болница „Вита” разполага с екип от опитни специалисти и съвременна апаратура, даващи възможност за изключително ефективно и трайно лечение на камъни в бъбреците и пикочните пътища.

Екстракорпорална литотрипсия (ЕКЛТ)

Екстракорпоралната литотрипсия е съвременен метод, използващ литотриптер – машина за разбиване на камъни в бъбреците и пикочните пътища. Успеваемостта на ЕКЛТ поставя процедурата сред най-резултатните в лечението на бъбречно-каменната болест – над 80% от случаите се повлияват положително от лечението.

Научете повече за предимствата на метода

Лазерно разбиване на камъни

Въпреки доказалата се ефективност на Екстракорпоралната литотрипсия за разбиване на камъни в бъбреците и пикочните пътища, в някои случаи се налага използването на модерни ендоскопски лазерни методи. Болница „Вита” е първата, която разполага с последно поколение лазер за разбиване на камъни - Sphinx jr. на немската фирма LISA Laser.
Вижте повече за предимствата на метода ТУК.

Урологичното отделение на болница “Вита” в София  разполага с последно поколение холмиум лазер за разбиване на камъни в бъбреците и уретера Sphinx Jr на немската фирма Lisa Laser.