ВИТА ДИСПЛАЗИЯ ЦЕНТЪР  предлага на всички свои пациентки профилактика, консултации, модерна диагностика, съвременно деструктивно лечение и проследяване, съобразени с най-новите препоръки на Европейската федерация по колпоскопия и патология на долния генитален тракт /EFC/, Международната федерация по цервикална патология и колпоскопия  /IFCPC/, Българската асоциация по онкогинекология  /БАОГ/ и Българското дружество по акушерство и гинекология  /БДАГ/.
 
ВИТА ДИСПЛАЗИЯ ЦЕНТЪР въвежда актуалните критерии за контрол на качеството /QIs/, прилагани на различни етапи от диагностично-лечебния процес. Лечението на всяка отделна пациентка се планира и осъществява след предварителна консултация с нашите специалисти и след прецизно поставена хистологична диагноза.
 
При манипулациите се прилага локално обезболяване в амбулаторни условия, като при необходимост Центърът разполага с всички условия за амбулаторно лечение в стил "еднодневна хирургия" за пациентки, при които се налага общо обезболяване.
 
Екипът е съставен от водещи професионалисти в областта на женското здраве: д-р Борислава Попова, д-р Силвия Оручева и д-р Иван Крумов, под вещото ръководство на утвърдения безспорен специалист в тази област  д-р Илия Карагьозов.