Неонатология

Неонатологичното отделение на МБАЛ „Вита” е с ниво на компетентност, отговарящо на всички съвременни изисквания за добра медицинска практика в съответствие с Медицинския стандарт по неонатология. Екипът, осъществяващ диагностиката, лечението и грижите за новородените, включва неонатолози, акушерки, клинични и микробиологични лекари и лаборанти, рентгенолог и клиничен психолог.
Отделението работи денонощно. Боксовете за новородени са разположени в непосредствена близост до родилната и операционна зала, както и стаите, в които са настанени майките. Принципът на обслужване на децата е децентрализиран, т.е. здравите новородени се отглеждат и обгрижват в стаята на майката.

Неонатологичното отделение е напълно оборудвано с високоспециализирана апаратура и консумативи за интензивна терапия, диагностика и лечение на заболявания от страна на дихателната, храносмилателната, сърдечно-съдовата, отделителната системи, както и за профилактика и лечение на майчино-фетални инфекции и различните форми на жълтеница при новороденото дете. Разполагаме с 3 интензивни инкубатора, монитори за проследяване на жизнени показатели, перфузори за провеждане на парентерално хранене, LED-лампи за фототерапия.

Може да разгледате Списъка на неонатологичните пътеки, с които работи МБАЛ "Вита" тук


Специалисти
}

РОДЕНИ БЕБЕТА В БОЛНИЦА ВИТА

5929
Ортопедично отделение
Херния Център
Простата Център
Ин Витро Център
СТМ Вита Инженеринг
Партньори